Ingredienser til bondegryde
(6-8 pers.)
1 kg hvidkål
400 g mellemstore løg
300 g gulerødder
200 g pastinak
200 g persillerod
¾ kg nakkefilét
400 g kogebacon
2½ dl hvidvin el. bouillon
2-3 kviste timian
4 laurbærblade
10 peberkorn
4 hele nelliker
1 spsk. salt
Tilbehør
Groft brød
Fremgangsmåde til bondegryde
Skær kålen i kvarte eller ottendele. Pil løgene, skræl gulerødder, pastinak og persillerod og flæk dem. Læg grønsager, kød og bacon i en stor gryde. Tilsæt hvidvin eller bouillon samt timian. Læg de øvrige krydderier i en kaffefilterpose og luk den med snor. Kom posen i gryden sammen med salt. Lad det simre mørt under låg i 1 time. Skær bacon og kød i skiver og spis groft brød til.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Kylling i gryde
Spicy kødsovs
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)