Opskrifter

Brændende kærlighed på spansk med chorizopølse og persille

Fredag, 20. maj 2016Opdateret 31. martsaf Christine Bille Nielsen, Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Du kender sikkert den klassiske brændende kærlighed, men har du prøvet en spansk version? Her er bacon og ristede løg skiftet ud med chorizopølse og persille.
30 min
4 personer
Brændende kærlighed på spansk
1¼ kg skrællekartofler
2 spsk. smør
2-3 dl mælk
Salt og peber
4 løg
2 spsk. olivenolie
200 g chorizopølser
1 bdt. persille

Fremgangsmåde

  1. Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker og kog dem helt møre.
  2. Hæld vandet fra og mos dem med kartoffelmoser eller piskeris.
  3. Rør smør i mosen og spæd til med lun mælk, til mosen er blød. Smag til med salt og peber.
  4. Skær løgene i skiver og svits dem i olie på en pande, til de er lysebrune.
  5. Skær chorizoen i skiver og steg den sammen med løgene i ca. 10 min.
  6. Vend hakket persille med løg og pølser og anret blandingen oven på kartoffelmosen.
  7. Server brændende kærlighed som en hovedret eller som tilbehør til andre spanske delikatesser.