Braiserede lammeskanke med ni-grøntsalat
Ingredienser til braiserede lammeskanke med ni-grøntsalat
(6-8 pers. som del af en middag ellers 2-3)
2 lammeskanke, kun det nederste stk.
1 spsk. olivenolie
1 l vand
2 laurbær
2 persillekviste
5 sorte peberkorn
3 fed hvidløg
2 løg
2 spsk. olivenolie
¼ tsk. chiliflager
4 kviste rosmarin
1 dåse hakkede, flåede tomater
Pynt
Kørvel og granatæblekerner
Salat
1 håndfuld spæde brændenældeblade el. icebergsalat
2 dl mælkebøtteblade el. rucola
50 g spæde spinatblade
½ bdt. kørvel
½ bdt. bredbladet persille
200 g spidskål eller hvidkål
200 g rosenkål
1 bdt. purløg
1 porre
1 granatæble
Dressing
1 spsk. balsamico
2 spsk. olivenolie
1 tsk. sennep
1 tsk. honning
Salt og peber
Fremgangsmåde
Lammeskank: Brun kødet i olie, dæk det med vand og kom laurbær, persille og peberkorn ved. Bring kødet i kog og skum af. Lad kødet stå og småsimre ved ca. 60° i 3 timer. Tag det op og si suppen, der evt. kan koges ind og gemmes som fond. Pil og hak løg og hvidløg og sautér dem i olie, til de er glasklare. Kom chiliflager og rosmarin ved og hæld indholdet af en dåse tomater over. Lad det koge sammen til en sovs og spæd med lidt af kogevandet. Læg kødet i et lille ovnfast fad, hæld sovsen over og sæt fadet i ovnen ved 100° i 30 min.
Salat: Rens og skræl alle urter efter behov. Snit kålen meget fint. Drys hvidkålen med salt og lad den trække i 20 min. Skyl den og bland med de øvrige blade, der pilles fint. Snit porren i tynde ringe. Rør
dressingen sammen og hæld den over. Pil kernerne ud af granatæblet og drys dem i og over salaten.
Ni-grønt
I gamle dage skulle man spise ni-grøntsuppe eller ni-kålsuppe til påske for at få fyldt de slunkne C-vitamin depoter op. Den tradition er gendigtet her i form af en salat med ni slags grønt.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Lammeculotte med yoghurtbønner
Lammekoteletter med melonsalat og myntekartofler
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)
Påskefrokost
Her får du masser af ideér til, hvad der skal spises til påskefrokosten...