Braiseret andelår med vin og urter
(4 pers.)
4 andelår
3 spsk. hvedemel
Salt og peber
1 spsk. olivenolie
3 gulerødder i mindre stykker
1 løg, hakket
4 fed hvidløg, grofthakkede
1 flaske rødvin
1 lille bdt. timian
2 laurbærblade
100 g bacon i tern
250 g små champignoner
Tilbehør
500 g blancherede grønne bønner og kartoffelbåde stegt i andefedt med hvidløg og persille
Vend andelårene i mel med salt og peber. Brun dem grundigt i olien i en stor, tykbundet gryde og tag så andestykkerne op. Brun løg, hvidløg og gulerødder i samme gryde, kom andelårene tilbage og kom krydderurter og vin ved. Læg låg på og lad det småsimre ved laveste varme i 1½ time. Tag and og urter op og si skyen der også skal skummes for fedt (dette bruges til kartoflerne). Hvis retten laves i god tid, kan den fryses på dette tidspunkt eller bare sættes i køleskabet til næsten dag. Jævn skyen og smag til. Blancher bønner og steg kartoflerne. Server andelår med bønner og kartofler.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
And på kuglegrill
Klassisk mortensand
Hasselnøddetærte med solbærsorbet