Opskrifter
Bulgursalat med skinke
Fredag, 12. april 2024Af Line Holt Nielsen Foto: Betina Hastoft
Bulgursalat med skinke er en smagfuld og hurtig ret, der tilfredsstiller både sulten og smagsløgene.
![](https://imgix.familiejournal.dk/2024-04-10/U1523-NG-05.jpg?auto=format,compress&fit=crop&ar=320:180&crop=faces,entropy)
30 min
4 personer
Bulgursalat med skinke:
3 dl bulgur
5 dl grøntsagsbouillon
8 skiver lufttørret skinke
1 lille honningmelon eller anden melon, f.eks. kantalup
200 g vindruer
65 g rucola
125 g feta
50 g græskarkerner
Dressing:
4 spsk. olivenolie
1 spsk. æblecidereddike
½ citron
½ tsk. peber
1 håndfuld frisk mynte
1 håndfuld frisk koriander
Fremgangsmåde:
Dressing:
- Pisk olie, eddike og citronsaft til en ensartet konsistens.
- Bland peber samt hakkede krydderurter i, og smag til.
- Lad dresssingen hvile i køleskabet.
- Kog bulgur i grøntsagsbouillon i 15 minutter. Fjern gryden fra varmen, og lad bulguren trække i 5 minutter.
- Vend den varme bulgur med dressingen.
- Skær skinke og melon i mundrette stykker, og halvér vindruerne. Bland det hele med bulgur, rucola og smuldret feta.
- Rist evt. græskarkernerne let på en tør pande, til de begynder at dufte, og drys dem over salaten lige inden servering.
![https://imgix.familiejournal.dk/media/websites/familiejournalen-dot-dk/website/2013/april/uge-17/mad/17-foraarssalat-med-bulgur-og-kylling-362.jpg](https://imgix.familiejournal.dk/media/websites/familiejournalen-dot-dk/website/2013/april/uge-17/mad/17-foraarssalat-med-bulgur-og-kylling-362.jpg?auto=format,compress&fit=crop&crop=faces,entropy&ar=4:3)
Forretter & Tilbehør
Forårssalat med bulgur og kylling