Burgere med hjemmebagte boller
(4 pers.)
Grovboller
10 g gær
4 dl vand
½ dl surmælksprodukt
1 spsk. olivenolie
½ spsk. salt
200 g groft speltmel
100 g grove havregryn
100 g hvedemel
Fyld
600 g hakket oksekød
Salt og peber
1 hjerte- eller hovedsalat
2 store tomater
1 spsk. cremefraiche
Salt og peber
Tilbehør
Evt. kartoffelbåde
Rør gær med vand, mælk, olie, salt, havregryn og groft mel. Tilsæt så meget hvedemel, at dejen er som en fast grød. Sæt det i køleskabet til næste dag. Ælt så meget hvedemel i, at dejen akkurat slipper skålen. Form til ca. 12 boller og lad dem efterhæve 20 min. Bag dem ved 225° i 15-20 min.
Form 4 bøffer og drys med salt og peber. Grillsteg dem på en pande ca. 8 min. på hver side. Flæk bollerne og smør lidt cremefraiche på underbollerne, læg salat, tomatskiver og bøf på og luk bollerne. Server med salat og evt. råstegte kartofler.
Tip: Der bliver ca. 12 boller, frys evt. resten.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Tatarburger med sprøde løg
Frosne hamburgere
Hakkebøf med sennepsstuvede rodfrugter
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)