Cremet kyllingesuppe
(4 pers.)
1 kylling på ca. 1½ kg
2 løg
2 stilke bladselleri
2 gulerøddder
1¼ l vand el. hønsebouillon
10 peberkorn
1 laurbærblad
15 g g smør
1 spsk. mel
1 tsk. karry
Kyllingesuppe
1 dl fløde
Revet muskat
2 spsk. portvin
Salt og peber
Persille
Del kyllingen i kvarte stykker og kom dem i en gryde sammen med bouillon, hakkede løg, bladselleri samt gulerødder, delt på langs. Tilsæt peberkorn og laurbærblad, og kog kyllingestykkerne møre under låg på 40-45 min. Tag kyllingestykkerne op, fjern skind og ben og skær kødet i strimler. Si suppen og gem grønsagerne. Smelt smørret i en gryde, drys karry i og svits det. Rør melet i og spæd med kyllingesuppen under piskning. Kog suppen igennem et par min. Skær gulerødderne i små tern og kom dem i suppen sammen med bladselleri og kyllingekødet. Hæld fløden i og smag suppen til med muskat, portvin, salt og peber.
Server suppen med et drys karry og hakket persille.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Flere lækre supper...
Bønnesuppe med rosmarin og fetafyldte wraps
Gullaschsuppe med hakket oksekød
Grøn fiskesuppe med kartofler
Lav gode suppebrød