Gullaschsuppe med hakket oksekød
(4 pers.)
2 løg
2 fed hvidløg
2 røde pebre
¼ selleri
3 rå kartofler
200 g hakket oksekød
Ca. 2 tsk. paprika
1½ tsk. merian
1½ tsk. kommen
2 spsk. konc. tomatpuré
1 dåse hakkede tomater
1 l hønsebouillon
Skæl løg og hvidløg og hak det fint. Skær peberfrugter, selleri og kartofler i tern. Brun kødet i olie i en rummelig gryde ved kraftig varme sammen med løg, hvidløg, peberfrugt, selleri og kartofler. Krydr med paprika, merian og kommen. Tilsæt tomatpuré og rør rundt. Kom tomater og bouillon i gryden. Lad suppen koge 20-25 min. og smag til med salt og peber.
Server med en klat cremefraiche og brød.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Flere lækre supper...
Grøn fiskesuppe med kartofler
Spansk tomatsuppe
Rodsuppe med smørstegte svampe
Lav gode suppebrød