Opskrifter

Den klassiske pizza Margherita

Tirsdag, 12. marts 2013af Redaktion
Helt enkelt pizza med tomater, mozzarella, hvidløg og basilikum

Pizza Margherita beskrives af mange som den første af alle pizzaer. Det er ikke den fulde sandhed, for pizzaen eksisterede som gademad i Italien længe før bagt i store forme og skåret i stykker. Men den runde pizza opfindes i slutningen af 1800-tallet, hvor dronning Margherita af Savojen opholder sig med sin familie i Capodimonte parken i Napoli. Hun får lyst til at prøve en pizza og tilkalder en af de dygtige bagere, der fremstiller en helt ny, som hun begejstres over. Helt enkelt med tomater, mozzarella, hvidløg og basilikum.
Han opkalder den efter dronningen, og den første, navngivne, klassiske pizza er skabt

Ingredienser til pizza grunddej

(3-4 pizzaer)

20 g gær
5 dl vand
2 tsk. salt
1 spsk. olivenolie
100 g durummel
Ca. 700 g pizzamel

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt og olie. Kom durummelet i og tilsæt pizzamelet lidt ad gangen, mens du rører. Dette kan med fordel gøres på maskine. Ælt dejen glat og smidig, hvilket tager ca. 10 min. Lad dejen hæve på køl 4-8 timer med plastfilm over, så den ikke tørrer ud. Slå dejen ned og del den i 3-4 lige store stk., form dem til store boller og rul dem ud til pizzaer.

Ingredienser til pizza Margherita

(3-4 pers.)

1 portion dej

Fyld
2 spsk. olivenolie
3 fed hvidløg
1 lille, hel peperonchino (tørrede, små, italienske chilier - middelstærke)
4 dl tomat pasata (mosede tomater på glas)
Salt og peber

Top
20 basilikumblade
125 frisk mozzarella

Fremgangsmåde

Pil og hak hvidløgene og nærmest kog dem i olie, uden de bruner. Kom chili ved. Kom tomatsovs ved og lad det koge ind ved svag varme i 10 min. Hold øje med, at det ikke brænder på. Tag chilien op. Smag til med salt og peber. Rul dejen til 4 pizzaer. Smør tomatsovsen på og læg skiver af ost og basilikum blade over. Bag dem ca. 15 min. ved 220° højt oppe i ovnen.
Spises med grøn salat.

Tip: Pizzaer kan fryses og bruges i madpakker

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen

Bagning af pizza

Du får en ekstra god pizza, hvis du bruger en bagesten eller 6 mursten - men de tager længere tid at varme op i ovnen. Tænd for ovnen, sæt stenen i ovnen, og når den er gennemvarm, sættes pizzaen ind. Rul pizzaen ud på bagepapir, så den kan trækkes over på stenen uden problemer. Ellers skal stenen meles godt.

Så er der pizza...

Masser af skønne, sprøde pizzaer til store og små i galleriet herunder

Så er der pizza!