Dyreragout med øl
(4 pers.)
10 g tørrede svampe
2 dl vand
Ca. 600 g dyresmåkød
Ca. 2 spsk. olie
2 løg
1 mellemstor pastinak
2 stilke bladselleri
1 fed hvidløg
2 strimler, usprøjtet citronskal
1 god kvist timian
1 laurbærblad
2½ dl Classic øl el. Carls
½ dl fløde
Salt og peber
Tilbehør
Kartofler eller kartoffelmos og grønne bønner
Udblød svampene en halv times tid i vandet. Skær kødet i tern. Brun det ved god varme i olien og giv det salt og peber. Tag kødet op. Rens grønsagerne og skær dem i tern. Svits grønsagerne let i gryden. Tag svampene op af udblødningsvandet og tilsæt dem. Hæld lidt af svampevandet i gryden sammen med øllen. Bind timian og laurbærblad sammen og læg buketten i gryden. Når det hele er kommet i kog, lægges kødet tilbage i gryden og småsnurrer mørt på ¾-1 time under låg. Tilsæt fløde og smag til med salt og peber.
Server med kartofler eller kartoffelmos og grønne bønner.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Det er vildt...
Vildsvineryg med
majroer og kartoffel-
tournedos
Urtestegt fasanfilet
med sølvbeder og
kartoffelpakker
Fasanbryst i æble-
nøddesauce
Vildtbøffer med blå-
bærsovs
Vildtgryde med port-
vin og druer
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)