Opskrifter

Efterårsgryde med kartoffelmos

Fredag, 16. oktober 2009af Redaktion
Skøn efterårsmad med masser af smag

(3 pers.)
25 min.

750 g kartofler
350 g oksekød i tern
1 spsk. olie
1 tsk. Thai Red Curry (se tip)
2 løg
1 courgette
1 aubergine
2 peberfrugter
1 ds. flåede tomater
Salt og peber
1 spsk. smør
1 dl mælk


THAI RED CURRY...

...er et blandingskrydderi, der ikke minder meget om den indiske gule karry, vi kender så godt herhjemme. Hovedingredienserne i den thailandske curry er chilipeber, hvidløg, løg og fennikel, hvor det i den indiske er koriander, gurkemeje, bukkehornsfrø og spidskommen. Den thailandske curry er især velegnet til kyllinge- og fiskeretter, men giver også et godt krydret pift til gryderetter som eksempelvis efterårsgryden her.

Skræl kartoflerne og kog dem møre i vand uden salt. Brun okseternene i olien sammen med krydderiet. Skær løgene i tern og lad det svitse med i et par min. Skær courgette, aubergine og peberfrugter i tern og kom dem ned til kødet sammen med tomaterne. Lad retten småsimre i 15 min. under låg og smag til med salt og peber. Hæld vandet fra kartoflerne og mos dem med smør og mælk. Smag mosen til med salt og peber og server.

Madopskrift: Kristina Miechels


Prøv også...
Rodsuppe med smørstegte svampe
Svinekød i karry
Vintergryde