En fortryllende citronsorbet
(4 personer)
Ca. 15 min.
1 tsk. fintrevet, usprøjtet citronskal
1 dl citronsaft
3 spsk. Sukrin eller andet sødemiddel
1½ dl vand
2 små æggehvider
Mynte
Frysetid
Ca. 3-4 timer
VIDSTE DU...
…at karbo er det norske ord for kulhydrat? På engelsk hedder kulhydrater carbs.
Vask citronerne og skær toppen af. Riv citrontoppens skal til den ønskede mængde. Udhul citronen med en lille, skarp kniv. Pres saften af kødet.
Bland citronsaft og -skal med 2 spsk. sødemiddel og vand. Rør rundt, til sødemidlet er opløst. Hæld det i en form og sæt den i fryseren, til massen er halvfrossen (ca. ¾ time).
Pisk æggehvider til skum og tilsæt resten af sødemidlet. Bland forsigtigt den halvfrosne citronlage med skummet, og frys massen i 2-3 timer.
Rør rundt i sorbetmassen hver halve time, så konsistensen bliver glat. Afkøl de udhulede citronskaller i fryseren og fyld dem med sorbeten. Sæt dem i høje glas og pynt med revet citronskal og mynte.
Lavkarbo-opskrift: Ulrika Davidsson
Vil du gerne i gang med Lavkarbo-kuren?
Klik her og læs om hvad Lavkarbo er, og hvordan kuren fungerer
Flere Lavkarbo-opskrifter:
Mørk mousse
Æggende laks
Svinegodt med smør
Find masser af slankeopskrifter i Familie Journals Slankeklub (link fjernet)
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)