Fiskefiletter med mynte-ærtesovs
(2 pers.)
40 min.
4 dobbelte filetter af rødspætte el. skrubbe
1 æg
1 dl sesamfrø
Salt og peber
20 g smør + 1 spsk. olie
300 g ærter til at bælge
200 g sukkerærter
1 forårsløg
5 blade frisk mynte
2 dl tyk yoghurt
1 citron
400 g nye kartofler
Kog kartoflerne 20 min. i letsaltet vand. Vend filterne i æg og så i sesamfrø med salt og peber. Steg dem gyldne i smør og olie. Bælg ærterne og snit sukkerærterne på langs til strimler, der vendes med ærtene og til sidste lige slynges i smørolie fra fisken. Drys med forårsløg i tynde skiver. Rør yoghurt med mynte, salt og peber og server til sammen med de nykogte kartofler og citronbåde.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Fisk er godt flere gange om ugen, så prøv også...
Kold laks med tomatmayonnaise
Ovnstegte søtunger med lysegrønne skørter
Birkespaneret fiskefilet med
Torskerognsfrikadeller