Ovnstegte søtunger med lysegrønne skørter
(6 pers.)
6 søtunger el. 12 fileter
Salt og peber
2 fintskivede skalotteløg
1 dl fiskefond
50 g smør
4 forårsløg
1 agurk
100 g småbladet spinat
12 basilikumblade
1 lille bdt. kørvel
1 grønt æble
2 stilke blegslleri
Saften af 1 citron
Læg fileterne af fisken i en bagepapirbeklædt bradepande. Drys med salt og peber. Kog skivede skalotter i fond og smelt smørret heri. Hæld denne lage over fisken. Rens forårsløg, agurk, spinat, basilikum, kørvel og blegselleri og snit alt, hvad der kan snittes, på et juliennejern. Også det udkernede æble med skræl. Bland alle disse grønne sager og vend krydderurter i. Hæld citronsaft ved. Sæt fisken i ovnen ved 210° i 3-4 min. (de må ikke ligge i lag) og anret dem på varme tallerkner med en top af lysegrønt henover.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Lav søtungerne sammen med...
Kartoffel- aspargessalat med rogn
Cremebrûleetærte med jordbær
Mere med fisk...
Fiskebøffer med mavebælte og citronsauce
Fiskesuppe
Rødspætter med asparges og urtecremefraiche