(4 pers.)
40 min.
500 g hakket skinkekød
2 æg
1 bundt purløg
Salt og peber
2-3 spsk. hvedemel
Ca. 2 dl sødmælk
Smør og lidt olie til stegning
1 nyt, dansk blomkål
30 g smør
2-3 spsk. hvedemel
1 dl blomkålsvand
2 dl sødmælk
Salt og peber
Revet muskatnød
Tilbehør
Nye kartofler
JEG ELSKER MORMORMAD
Er du også vild med mormormad? Så vær med i Familie Journals mormormad-fællesskab på facebook.
Se mere her
Rør det hakkede kød med æg, hakket purløg, salt, peber og hvedemel. Rør mælken i lidt ad gangen til en jævn og lind fars. Stil den koldt i 30 min. Spæd evt. med lidt mere mælk. Steg frikadellerne i en blanding af smør og olie i ca. 14-15 min.
Rens blomkålen og del den i buketter. Blancher dem 3-4 min. i letsaltet vand. Afbag melet i smørret og spæd med blomkålsvand og mælk til en tyk sovs, lad den koge i nogle min. Smag til med salt, peber og muskatnød. Vend blomkålen i sovsen og lad den lige varme med.
Server til de nystegte frikadeller.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
RIVEJERN TIL DET MODERNE KØKKEN
Smart multi-rivejern, der er supernemt at bruge. Rivejernet har flere funktioner, så du kan rive og mose. Pris: 349 - kan købes i Familie Journal Shoppen (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Mørbrad på spinatbund
Italienske krebinetter med limekartofler
Familiefad
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)