Mørbrad på spinatbund
Det er årstiden for frisk spinat, der skal nippes for grove stilke og skylles godt i koldt vand, inden den dampes, men det går lidt hurtigere med den frosne.
(3 pers.)
1 pose helbladet, frosset spinat 400 g
1 afpudset svinemørbrad på 400-500 g
Salt og peber
15 g smør
1 fed presset
hvidløg
½ dl cremefraiche 18%
Revet muskatnød
2 æg
1 dl fløde
50 g revet granaost
Tilbehør
Små, nye kartofler eller brød
Tø spinaten op og tryk den fri for væde. Skær mørbraden i 1½ cm tykke skiver og tryk dem lidt flade. Giv skiverne salt og peber og brun dem hurtigt på panden i smør. Læg spinaten i en gryde sammen med hvidløg og cremefraiche og varm det op. Tag gryden af varmen og smag til med salt, peber og muskat. Læg spinaten i bunden af et ildfast fad med mørbradskiverne oven på. Pisk æg og fløde sammen og hæld det over. Sæt fadet i ovnen på midterrillen ved 200°, til æggemassen er gylden.
Server med små kartofler eller brød og salat.
Tip: 500 g frisk spinat svarer til ca. 400 g frosset.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Spid med tzatziki
og couscous
Marineret mørbrad
med caesarsalat
Saltet mørbrad med
Henriks spidskåls-
salat
Fyldt mørbrad
Pæresalat med
røget mørbrad
Du kan finde meget mere mad med mørbrad her...
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)