Glaserede spareribs med bønnesalat
(2 pers.)
Marinade
1 spsk. honning
1 usprøjtet citron
2 spsk. soja
2 fed knust hvidløg
40 g farin eller muscovadosukker
1 spsk. tomatkoncentrat
1 spsk. mørk balsamico
1 spsk. dijonsennep
8 skiver spareribs skåret af skulderen/ boven
Bønnesalat
300 g grønne bønner
1 skalotteløg
½ citron
1 tsk. flaget havsalt
1-2 spsk. olivenolie
Tilbehør
Ovnstegte kartoffelbåde
TIP
Der er mere kød og mindre fedt på disse spareribs, og da de kommer fra forkødet, kan de tåle varmen.
Kom alle ingredienserne til marinaden i en lille gryde og varm den op, til sukkeret smelter. Læg spareribsene i en bradepande og smør marinaden ud over kødet. Stil dem i ovnen ved 175° varmluft i 1 time og vend kødet nogle gange undervejs. Steg evt. kartoflerne sammen med kødet. Pil skalotteløget og skær det i meget tynde skriver, bland salt og citronsaft og lad løget trække i citronsaften i 20 min. Nip bønnerne og kog dem i saltet vand i 6 min. Overhæld dem med koldt vand og ryst dem tørre, vend løg og olie i.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
JEG ELSKER MORMORMAD
Er du også vild med mormormad? Så vær med i Familie Journals mormormad-fællesskab på facebook.
Se mere her
Find flere opskrifter her...
Braiseret bovlap med blomkålssalat
Mælke-braiseret bovrullesteg
Braiseret oksekød i gryde
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)