Braiseret oksekød i gryde
(4 pers.)
2 spsk. olivenolie
4 x 200 g bovsteaks af tynd eller tykbov (fra forpartiet)
Salt og peber
4 spsk. rødvinseddike
3 løg i tynde skiver
3 fed hvidløg hakket fint
1 tsk. paprika
1 dl rødvin
1 dåse hakkede tomater
1 spsk. tomatpuré
2 laurbærblade
Hakket koriander el. persille til servering
Tilbehør
Ris eller mos samt en grøn salat
Brun kødet i lidt af olien ganske kort på hver side drysset med salt og peber. Tag op af gryde eller pande. Kom løg og hvidløg i og kog af med eddike. Lad det simre ved svag varme i 10 min. Kom så paprika, rødvin, tomater, puré og laurbær i. Kom bøfferne i gryden, læg låg på og lad det småsimre i ovnen i 2 timer ved 140°. Kan herfra afkøles og holde sig i køleskabet i 2 dage.
Varm igennem, hvis den har været afkølet, drys med koriander eller persille og server med mos eller ris og en grøn salat.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
FLOT FORÅRSFARVET SKÅL
Lille sød skål fra Green Gate i grøn med hvide prikker i. Skålen kan købes for 89 kr. i Familie Journals Shop (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Sennepspaneret lammebryst
Langtidsstegt svineskank
Wraps med oksegryde
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)