Græskarpasta
(4 pers.)
2 fed hvidløg
3 spsk. olivenolie
125 g mozzarellakugler i store stykker
30 g smør
15 salvieblade
Revet skal og saft af en usprøjtet citron
350 g græskar i store tern
300 g konkyliepasta
75 g parmesan, friskrevet
Tilbehør
Grøn salat
HALLOWEEN
Allehelgensaften - eller halloween er den 31. oktober.
Knus hvidløgsfeddene med skræl på og steg dem hele ved lav varme i olien, så den tager smag. Tag dem op. Kom smør, mozzarella, de bløde hvidløg, salvie, citronsaft og -skal i en foodprocesser og blend til en grov masse. Sæt denne masse på køl i 30 min. Steg imens græskar i lidt olie, drys med salt og peber og bliv ved til det er mørt, med konstante rundvendinger, ca. 20 min. Kog pastaen efter anvisning og vend den drænet i græskarrene. Kom skefulde af den kolde masse i pastaen sammen med nyrevet parmesan og server straks med grøn salat til. Kan serveres i små udhulede græskar eller i halve store.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Flere retter med græskar...
Cremet kylling med græskar
Krydret siciliansk græskar
Græskarbrød
Prøv også uhyggeligt lækkert til halloween