Opskrifter

Græskarpasta

Mandag, 19. oktober 2009af Redaktion
Pastaen er fint anrettet i et udhulet græskar

(4 pers.)
2 fed hvidløg
3 spsk. olivenolie
125 g mozzarellakugler i store stykker
30 g smør
15 salvieblade
Revet skal og saft af en usprøjtet citron
350 g græskar i store tern
300 g konkyliepasta
75 g parmesan, friskrevet

Tilbehør
Grøn salat


HALLOWEEN

Allehelgensaften - eller halloween er den 31. oktober.

Knus hvidløgsfeddene med skræl på og steg dem hele ved lav varme i olien, så den tager smag. Tag dem op. Kom smør, mozzarella, de bløde hvidløg, salvie, citronsaft og -skal i en foodprocesser og blend til en grov masse. Sæt denne masse på køl i 30 min. Steg imens græskar i lidt olie, drys med salt og peber og bliv ved til det er mørt, med konstante rundvendinger, ca. 20 min. Kog pastaen efter anvisning og vend den drænet i græskarrene. Kom skefulde af den kolde masse i pastaen sammen med nyrevet parmesan og server straks med grøn salat til. Kan serveres i små udhulede græskar eller i halve store.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Flere retter med græskar...
Cremet kylling med græskar
Krydret siciliansk græskar
Græskarbrød

Prøv også uhyggeligt lækkert til halloween