(4 pers.)
12 lasagneplader
1 aubergine
1 courgette
2 løg
3 fed hvidløg
5 kviste timian
½ dl olivenolie
Salt og peber
1 dåse cherrytomater
40 g hvedemel
40 g smør
4 dl sødmælk
Revet muskatnød
Salt og peber
75 g revet ost som emmentaler
Tilbehør
Grøn salat
Forkog lasagnepladerne. Skær aubergienen i tern og drys med salt. Steg i olie til den er helt blød. Tag den op. Steg tern af courgette, til de er brunede. Kom løg, hvidløg og timian ved. Kom tomater ved, og når det er kogt lidt ind, kommes auberginerne ved igen. Smag til med salt og peber. Afbag mel med smør og spæd med mælk, til du har en glat sovs. Smag til med salt, peber og muskatnød og kog i 3 min. Læg i lag og slut med bechamelsovs og til sidst revet ost. Gratiner i ovnen ved 200° i 30 min. Retten kan fryses og smager i det hele taget bedst på anden dagen.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Linguini med krydret, italiensk pølse
Frisk pasta med spinatfyld
Squash-lasagne med hytteost og tomatsauce
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)