Linguini med krydret, italiensk pølse
(4 pers.)
300 g linguini pasta (tørret, god kvalitet)
3 små salciepølser (krydrede, små medisterpølser på italiensk)
1 spsk. olivenolie
1 hakket løg
4 fed hakket hvidløg
Saften af 1 citron
Revet skal af 1 usprøjtet citron
¼ tsk. tørret, stødt peperonchino
300 g dadeltomater i halve
1 bundt basilikum hakket groft
75 g fintrevet pecorino-ost (eller grana/parmesan friskrevet)
20 g smør
Denne ret kræver timing. Tryk først farsen ud af pølserne og form små boller. Hak løg og hvidløg og gør resten af ingredienser klar. Bring vandet i kog til pastaen. Steg kødbollerne med løg, hvidløg, peperonchino og citronskal og kog af med saften, når de er gennemstegte. Kom smør i en anden pande og sauter tomater kort i smør. Sluk. Kog pasta efter anvisningen på pakken og stands ca. 1 minut, før den er færdige. Hæld vandet fra, men gem det og kom pastaen i panden til tomaterne og sving rundt. Kom lidt kogevand ved og drys med ost og basilikum og ryst panden, så osten aldrig når at sætte sig i bunden af panden. Anret og hæld de små boller over. Spis straks.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Frisk pasta med spinatfyld
Grønsagslasagne
Frisk krabbepasta med strejf af Asien
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)