Opskrifter

Hverdagsmad: Indbagt kylling

Fredag, 4. februar 2022Af Line Holt Nielsen. Foto: Betina Hastoft.Foto: Betina Hastoft.
Hvis du kan lide tarteletter med høns i asparges, så vil denne ret falde i din smag. Her får du opskriften på indbagt kylling til to personer.

Opskrift på indbagt kylling

70 min

  • 2 kyllingebrystfileter
  • Salt og peber
  • 3 forårsløg
  • 2 gulerødder
  • 2 persillerødder
  • Olivenolie til stegning
  • 2 spsk. hvedemel
  • 1 dl mælk
  • 130 g aspargessnitter
  • 200 g ærter fra frost
  • 3 spsk. madlavningsfløde 18 %
  • 4 plader butterdej (frost)
  • 1 æg
  • 2 spsk. sesamfrø
  • 1 håndfuld kruspersille

Fremgangsmåde:

Kog kyllingebrysterne i vand tilsat salt og peber i 25 minutter. Gem ca. 2 dl af kogevandet, og skær kyllingekødet i mundrette stykker.

Tænd ovnen på 200°. Snit forårsløg i tynde ringe. Skær gule- og persillerødder i tern. Sautér løg og rodfrugter i olivenolie ca. 5 minutter, så det hele bliver blødt, men ikke tager farve.

Drys hvedemel på, og rør rundt. Hæld kogevandet og mælk over. Lad det snurre i 5 minutter, til saucen tykner. Tilsæt kylling, aspargessnitter, ærter og madlavningsfløde. Smag til med salt og peber. Fordel det hele i et ovnfast fad.

Skær butterdejspladerne i brede strimler, og læg dem ovenpå i et flettet mønster. Pensl med sammenpisket æg, drys sesamfrø over, og bag i 25-30 minutter, til butterdejen er sprød og gylden. Drys med grofthakket persille.