Indbagte svampefarspakker med appelsinsovs
(2 pers.)
4 plader butterdej
500 g hakkede champignoner
100 g hasselnødder
2 kviste rosmarin
4 strimlede, soltørrede tomater
Salt og peber
1 æggehvide + lidt blomme
2 appelsiner
1 hakket skalotteløg
2 spsk. olivenolie
2 spsk. sorte oliven
½ dl fløde
1 tsk. majsstivelse
Hak nødder og svampe groft og bland med rosmarin, tomater, salt og peber og en æggehvide. Rul butterdejen ud til 4 firkanter og stik evt. en stjerne ud af resterne. Lav 4 fine pakker med fyld af dette og luk med æggehvide. Pensl med lidt æggeblomme og bag ved 200° i 25 min., til de er gyldne og faste. Steg løg i olivenolie, kom oliven ved og hæld appelsinsaft og evt. lidt revet skal ved. Rør fløden ud med majsstivelse, og når sovsen er kogt lidt ind, tilsættes jævningen. Smages til med salt og peber. Hertil kan man både nyde kartoflerne og rødkålssalaten.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Farseret kalkunbryst
Klassisk and med brunede kartofler
Appelsinmarineret svinemørbrad
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)