Kalvehalesuppe
Opskrift på kalvehalesuppe
(4 pers.)
1½ kg kalvehaler
2 spsk. smør
1 løg
1 pastinak
2 porrer
2½ l vand
1 bdt. bredbladet persille
1 spsk. paprika
1 tsk. peber
1 spsk. salt
4 gulerødder i tern
3 spsk. mel
2 spsk. tomatpuré
½ dl sherry
100 g ærter
Sådan laver du suppen
Brun halerne i smørret og tag dem op. Skræl løg, pastinak og porrer, skær dem i mindre stykker og brun dem i smørret. Kom halerne ned til grønsagerne sammen med vandet og lad det koge op. Skum urenhederne af suppen, tilsæt halvdelen af persillen og krydderierne og lad suppen småsimre i 3 timer, til kødet er mørt. Tag kødet op og sigt suppen. Kog suppen med gulerodstern i 5 min., rør melet ud i lidt vand og jævn suppen. Kom halerne tilbage i suppen og smag til med tomatpuré og sherry. Tilsæt ærterne og servér med koldhævede grovflutes.
Populære madopskrifter på familiejournal.dk
Fransk æblekage og bagt æblekage med blåbær Nem gløgg OstesuppeKoldhævede flutes
(2-3 stk.)
15 g gær
½ l vand
100 g rugmel
50 g rugflager
1½ tsk. salt
450 g hvedemel
Rør gæren ud i vandet og rør rugflager og rugmel og salt i. Tilsæt hvedemelet og rør, til dejen er ensartet, men klistret. Dæk skålen til og stil dejen i køleskabet i 8-12 timer f.eks.
natten over. Vend dejen ud på et meldrysset bord, del den i tre og rul dem med let hånd til rustikke flutes. Læg flutesene på en plade med bagepapir eller på en flutes-bageplade og stil dem i ovnen ved 250°og bag dem i 8 min. Sænk temperaturen til 200° og lad dem bage videre i 20 min.