100 g lys chokolade
2 spsk. mel
1 spsk. kakao
80 g sukker
30 g smør
2 spsk. lys sirup
25 g hasselnøddeflager
Bræk chokoladen i mindre stykker og lad den smelte over vandbad. Rør mel, kakao, sukker, smør og sirup sammen i en tykbundet gryde og varm langsomt op. Lad blandingen småkoge over svag varme i 3-4 min., mens der røres, til massen er sej. Hæld karamellen ud på et stykke bagepapir og smør det ud i en firkant på ca. 10 x15 cm. Fordel chokoladen over karamellen, drys med hasselnøddeflager og lad den stå et par min., til chokoladen netop har sat sig. Skær firkanten ud i små trekanter med en skarp kniv og stil dem koldt i mindst 1 time.
Konfektopskrift: Kristina Marckmann
STØB FINE HJERTER
Smarte hjerteforme til chokolade og lign. Chokoladen, isen etc. hænger ikke ved, men falder nemt ud. Formen koster 79 kr. og kan købes i shoppen... (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Irish Coffee kugler
Daddelroulade
Churros med kanel
Find masser af hjemmebag og julekonfekt her...
Gå ikke glip af årets julekalender - præmier for over 75.000 kr.
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)