Opskrifter

Kartoffel-pandekager med hytteost og røget laks

Fredag, 11. marts 2016af Christine Bille Nielsen, Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Var det noget med en stak kartoffelpandekager? Disse pandekager er serveret med røget laks, hytteost, sukkerærter og drysset med purløg.

(4 pers.)

Det skal du bruge til kartoffel-pandekager

1 kg kartofler
1 løg
2 æg
4 spsk. hvedemel
1 tsk. salt
Friskkværnet peber
Evt. ½-1 tsk. kommen
4-5 spsk. olivenolie
400 g hytteost
200 g røget laks
1 bakke slikærter
1 bdt. forårsløg

Prøv også: Kartoffel-pandekager med serranoskinke

Sådan laver du kartoffelpandekager

Skræl kartoflerne og riv dem fint. Pres væden let ud med hænderne.
Riv løget groft og bland med kartofler, æg, mel, salt og peber og evt. finthakket kommen.
Varm lidt olie op på en pande og form 3 tykke pandekager på panden ad gangen.
Steg dem ved jævn varme, til de er gyldenbrune, ca. 4 min på hver side.
Hold de færdigstegte pandekager varme på et fad med stanniol i ovnen, mens resten af kagerne steges.
Servér kartoffelpandekagerne med hytteost og røget laks, letkogte slikærter og et drys finthakkede forårsløg.

Prøv også: Kartoffelpandekager med løg og laks