Kartoffel-pandekager med hytteost og røget laks
(4 pers.)
Det skal du bruge til kartoffel-pandekager
1 kg kartofler
1 løg
2 æg
4 spsk. hvedemel
1 tsk. salt
Friskkværnet peber
Evt. ½-1 tsk. kommen
4-5 spsk. olivenolie
400 g hytteost
200 g røget laks
1 bakke slikærter
1 bdt. forårsløg
Prøv også: Kartoffel-pandekager med serranoskinke
Sådan laver du kartoffelpandekager
Skræl kartoflerne og riv dem fint. Pres væden let ud med hænderne.
Riv løget groft og bland med kartofler, æg, mel, salt og peber og evt. finthakket kommen.
Varm lidt olie op på en pande og form 3 tykke pandekager på panden ad gangen.
Steg dem ved jævn varme, til de er gyldenbrune, ca. 4 min på hver side.
Hold de færdigstegte pandekager varme på et fad med stanniol i ovnen, mens resten af kagerne steges.
Servér kartoffelpandekagerne med hytteost og røget laks, letkogte slikærter og et drys finthakkede forårsløg.