Kartoffelpizza med chorizo
Det er nemt og hurtigt at lave kartoffelpizza, og kartoffelpizza smager virkelig godt!
Kartoffelpizza er en såkaldt hvid pizza, dvs. en pizza uden tomatsauce. Det er også det, der gør kartoffelpizza til en meget enkel pizza, der er hurtig at lave.
Denne kartoffelpizza er med den krydrede spanske pølse chorizo, men foretrækker du en mildere pølse på din kartoffelpizza, kan du også sagtens bruge en almindelig spegepølse på din kartoffelpizza.
Ingredienser til kartoffelpizza med chorizo
(kartoffelpizza til 4 pers.)
15 g gær
4 dl vand
2 tsk. salt
2 spsk. olie
600 g durummel
1 dl mayonnaise
3 fed hvidløg
6 store kartofler
50 g sorte oliven i skiver
150 g revet mozzarella
200 g chorizo
Salt og peber
Tilbehør
Salat
Sådan laver du kartoffelpizza med chorizo
Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt og olie. Rør melet i, ælt dejen smidig og lad den hæve under et klæde i 1 time.
Del dejen i fire og rul hver del ud ½ cm's tykkelse. Rør mayonnaisen med presset hvidløg og smør det ud på pizzabundene. Vask kartoflerne, skær dem i papirtynde skiver og fordel dem på pizzabundene sammen med oliven, mozzarella og chorizo i skiver. Krydr kartoffelpizza med salt og peber og bag pizzaerne ved 250° i 15 min.
Servér din kartoffelpizza med en god salat.
Madopskrift: Kristina Marckmann
Find flere opskrifter her...
Spændende sushi
Spaghetti a la Lady og Vagabonden
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)