Koteletter med gratineret portobello
(3 pers.)
20 min.
500 g portobellosvampe
2 hakkede skalotteløg
1 spsk. smør
2 spsk. hakket persille
100 g feta
3 nakkekoteletter
2 spsk. hakket persille
Salt og peber
Børst svampene og bræk stokken af. Vælg 6 hatte ud og læg dem med lamellerne opad i et ovnfast fad. Skær resten af svampene og stokken i små tern og rist dem i smørret sammen med løget i 5 min. Tilsæt persillen og smag til med salt og peber. Fordel svampeblandingen i de 6 hatte og læg en tynd skive feta over hver. Gratiner svampene i ovnen ved 225° i 10 min. Bland persillen med salt og peber og vend koteletterne heri, så persillen hænger ved. Steg koteletterne ved middelhøj varme i 5 min. på hver side. Server med persilleristede kartofler.
PORTOBELLO SVAMPE
TIP: Portobello er en stor brun champignon, der er fast og tør i konsistensen. Netop på grund af konsistensen egner portobelloen sig særligt godt til stegning eller grill. Som mange andre svampe bør portobelloen rengøres med en blød børste frem for under rindende vand. Den danske sæson for portobello er fra maj til november.
Madopskrift: Kristina Miechels
Prøv også...
Tomatkoteletter i ovn
Svinekoteletter med kapers og citronsovs
Græske lammekoteletter