Koteletter med provencalske kartofler
(2 pers.)
15 min. + 30 min. i ovnen
2 koteletter
2 bagekartofler
2 spsk. rapsolie
Salt og peber
1 fed hakket hvidløg
3 tomater
100 g syrnet fløde
1 spsk. frisk timian
Saft og skal af ½ appelsin
Skær kartoflerne i 1 cm tykke skiver og læg dem på bagepapir på en bageplade. Pensl kartoflerne med lidt af olien, drys med salt og peber og bag dem ved 225° i 20 min. Bland resten af olien med hvidløg og halver tomaterne. Læg tomaterne på bagepladen sammen med kartoflerne, pensl begge dele med hvidløgsolien og giv dem yderligere 10 min. i ovnen. Steg koteletterne ved god varme i 4 min. på hver side, til de er gyldne og netop gennemstegte. Rør den syrnede fløde med hakket timian, appelsinskal og -saft og server med dampede grønne bønner.
Madopskrift: Kristina Miechels
Mere med svinekød...
Svinekam stegt som vildt
Koteletter med hvidløgsovs
Svinemørbrad med kartoffel-svampegratin