Opskrifter

Krydret laks bagt i ovn med ris og grøntsager

Torsdag, 2. september 2010Opdateret 6. martsaf Helle Brønnum Carlsen
Supernem opskrift på en krydret laks, der passer sig selv i ovnen, og kan nydes med enten pasta eller som i opskriften her, ris med friske grøntsager.
30 min
4 personer
Krydret laks
4 laksestykker a ca. 150 g
Saft af 1 citron
1 dl sød chilisovs
200 g basmatiris
½ dl hvidvinseddike
1 spsk. sukker
2 gulerødder skåret i tændstikker
3 forårsløg i ringe
1 rød chili skåret i tynde strimler

Fremgangsmåde

  1. Lad fiskestykkerne marinere i en blanding af chilisovs og citronsaft i 10 min.
  2. Kog så risen med dobbelt så meget vand som pakken siger i 9 min. og lad den trække i andre 9 min.
  3. Rens og snit imens grøntsagerne.
  4. Vend risen med eddike og sukker og smag til og vend grøntsagerne i.
  5. Sæt fisken i forvarmet ovn på 250° i 5-6 min.