Opskrifter
Krydret ris pilaf med stegt kyllingefilet
Tirsdag, 16. februar 2010Opdateret 4. martsaf Helle Brønnum Carlsen
Rispilaf er den overordnede betegnelse for ris kogt i en form for smagsgiver. Her er det sammen med grøntsager som løg og hvidløg og krydret med garam masala.

20 min
2 personer
Ris pilaf med kylling
250 g kyllingefilet
2 tsk. indisk garam masala el. karry af god kvalitet
2 løg i skiver
1-2 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
150 g basmatiris
4 spsk. smuttede mandler
1 dl persille el. purløg el. en blanding
Salt og peber
Fremgangsmåde
- Skær kyllingekødet i mindre stykker og brun det i olien i en stor gryde. Tag det op.
- Brun løgringene i samme olie, tag dem op.
- Brun mandlerne og hvidløgene i skiver og tag dem op.
- Kom risen i den sidste rest af olien og rør rundt med garam masala, til det har suget fedtstoffet.
- Hæld 4 dl vand ved og tilsæt salt. Læg låg på og skru ned, når det koger. Kog i 8 min. Sluk og vend kødet, hakkede krydderurter, mandler og halvdelen af løget i.
- Ved servering pyntes med resten af løgene.

Hovedretter
Braiseret lam med oliven og nøddepilau

Hovedretter
Stegte nudler med kylling