(30 pers.)
Kylling i grønt
5 kyllinger
80 g salt
7 l vand
1½ kg ærter (frost)
1½ kg gulerødder
450 g bacon i tern
4 spidskål
1 l hønsebouillon
Rør salt og vand sammen. Parter kyllingerne i 8 stykker hver. Læg dem i saltvandet i køleskabet natten over. (Når I er to familier, kan I deles om dette). Skræl gulerødder og skær i skiver. Rist bacon i ovnen i bradepande. Snit spidskål og dyp i kogende vand. Vend spidskål med bacon og hæld i stor bøtte. Læg kyllingestykkerne i alubradepander og steg hjemmefra i 35 min. ved 200°. Læg så gulerødder, ærter, kål og bacon i som bund, læg kyllingerne over og hæld lidt suppe ved hver, når I kommer frem. Bakkerne skal holdes kolde undervejs. Stil alubakkerne i ovnen på varmluft ved 200° i 10 min.
Mos
4½ kg melede kartofler
1½ dl mild olie
Salt og peber
Kartoflerne koges hjemmefra og moses med salt, peber og olie. Ved servering kan det hele lunes med lidt vand i en gryde eller kommes i alubakker og lunes i ovnen før kødet.
Grøn salat med bønner og feta
1 kg grønne bønner el. bobbybønner (de lange, flade), rensede
5 skalotteløg i tynde skiver
2 spsk. salt
Saften af 3 citroner
6 hjertesalathoveder
200 g feta
Kog bønnerne i letsaltet vand i 5 min. Hæld vandet fra og overhæld dem med koldt vand, læg løg i skiver med salt og citron i en skål og vend bønnerne i. Snit skyllet salat og vend i bønnerne samme dag, som de skal bruges. Smuldr med feta over.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Lav mere med kyllíng...
Kyllingebryst med spinat og tomat
Kyllingecurry med spinat
Coq au vin