Kylling i kraftig tomatsovs
(4 pers.)
10 min. + 15 min. i gryden
800 g nye kartofler
1 spsk. smør
2 spsk. frisk revet parmesan
4 kyllingebryststykker med skind og ben
2 spsk. olivenolie
5 fed hakkede hvidløg
1½ dl tør hvidvin
½ lille rød chili, hakket
1 dåse flåede, hakkede tomater
2 spsk. hakket bredbladet persille
Tilbehør
Grøn salat el. bønner
Kog kartoflerne i saltet vand i 20 min. Drys med 1 spsk. smør, der smelter, og dernæst med friskrevet parmesanost. Brun kyllingestykkerne 2 min. på hver side i pande i olie. Tilsæt hvidløg, steg 30 sek. og tilsæt så vin, chili og tomater. Kog ved svag varme i 15 min. uden låg, så væden fordamper. Smag til med salt og peber og hakket persille og server med parmesankartofler og grøn salat.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Mere med kylling...
Kylling i rabarbervinsauce
Kylling i asparges
Avocadokylling med ovnkartofler og hvidløg
Krydrede kyllingespid med agurkesalat