Kylling med kartoffel-bønnebund
(2 pers.)
40 min.
2 store dobbelte kyllingelår (med både over og underlår)
Salt og peber
2 spsk. olivenolie
1 citron i skiver
1 fed hvidløg i tynde skiver
½ dl hakket rosmarin og persille blandet
400 g små, skrabede, nyopgravede kartofler
200 g grønne bønner
2 spsk. hakket, frisk timian
Salt og peber
1 spsk. olivenolie
1 æble i både
Brun kyllingestykkerne i olie i en meget varm pande. Læg så citronskiver på skindet sammen med salt og peber. Læg hakkede krydderurter og hvidløgsskiver under citronskiverne. Dryp lidt olie over og stil kyllingen i ovnen ved 210° i 35 min.
Kog imens kartoflerne i 15 min. Skær dem i kvarte. Kog bønner i saltet vand i 5 min. Dræn dem under koldt vand.
Bland bønner og kartofler med timian, salt, peber, olivenolie og æbler i både og læg det hele under kyllingen de sidste 15 min. af stegetiden.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
FLOT FRANSK SKÅL
Sød lille skål fra Green Gate i grøn med hvide prikker. Skålen kan købes for 89 kr. i Familie Journals Shop (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Kylling med basilikum
Grydekylling med agurkesalat
Kyllingefrikassé
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)