Kylling med oliven og braiserede bønner
(4 pers.)
1 time
4 kyllingeoverlår
1 lille glas oliventapenade
1 løg i skiver
5 stilke rosmarin
Salt og peber
2 dl hvidvin
800 g vaskede kartofler
2 mellemstore tomater
2 skalotteløg
2 fed hvidløg
3 spsk. olivenolie
500 g grønne bønner, trimmede
1½ dl vand
1 spsk. sukker
Salt og peber
Pynt
Citronbåde
Lav lommer under skindet på kyllingestykkerne og smør olivenmassen ind under. Læg stykkerne i et ildfast fad og drys med skiver af løg og kviste af rosmarin. Hæld vin ved og drys med salt og peber. Sæt i ovnen ved 200° i 10 min. Rens kartofler og skær i kvarte. Tag fadet ud, løft kyllingerne op og læg kartoflerne under kyllingen. Skru ned til 170° og steg færdig i 35-40 min. Flå tomaterne, fjern indmaden og skær kødet i tern. Steg hakket løg og hvidløg i olie i en gryde, til de er bløde, og kom tomaterne ved. Tilsæt bønner, vand, sukker, salt og peber og bring i kog. Lad det småsimre i ca. 30 min. Spis til kyllingen - men kan også bare laves i større portioner og spises som koldt tilbehør - holdbart i 3 dage i køleskabet.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Mere med kylling...
Kylling med fennikel og gulerod
Kyllingerispilav
Majspaneret kylling med rodfrugter