Opskrifter

Hjemmelavet kyllingeburger med guacamole

Onsdag, 26. september 2012Opdateret 10. februaraf Kristina Marckmann
Rigtig pilfingermad – så frem med servietterne
20 min
4 personer

(4 pers.)

2 kyllingebryster
Salt og peber
1 spsk. olie
2 modne avocadoer
2 tsk. friskpresset limesaft
1 dl yoghurt
1 fed presset hvidløg
½ tsk. groft salt
1 knsp. peber
2 tomater
½ agurk
½ rødløg
½ iceberg
4 spsk. ketchup, burgerdressing eller mayonnaise efter smag
4 burgerboller

Tænd ovnen til burgerbollerne. De skal ikke tilberedes endnu.
Krydr kyllingebrysterne med salt og peber og steg dem i olien ved jævn varme 6 min. på hver side, til de er netop gennemstegt. Flæk avocadoerne på langs og fjern stenene. Skrab avocadokødet ud med en ske og mos det godt sammen med limesaften. Tilsæt yoghurt, hvidløg, salt og peber og smag den til. Skær tomat, agurk og rødløg i skiver og snit salaten fint.

Lun burgerbollerne. Læg bollerne sammen med dressing (f.eks. ketchup), salat, kyllingebryst i skiver, tomat, agurk, rødløg, guacamole og server.

Madopskrift: Kristina Marckmann


5 slags burgere...

Russisk burger
Burger og grovfrit-
ter
Fiskeburger
Tatarburger med
sprøde løg
Vegetarburger