Opskrifter

Lækker efterårs simregryde med grøntsager og skært oksekød

Fredag, 1. januar 2010Opdateret 4. martsaf Helle Brønnum Carlsen
Når efteråret og vinter banker på, kan denne lækre gryderet med skært oksekød, gulerødder, knoldselleri og blegselleri være med til at give dig varmen.
3 t og 30 min
4 personer
Efterårs simregryde
2-3 spsk. olivenolie
2 rødløg i både
3 gulerødder skåret i mindre stykker
½ knoldselleri skåret i mindre stykker
3 stængler blegselleri skåret i mindre stykker
4 upillede fed hvidløg
3 kviste rosmarin
2 laurbærblade
20 g tørrede svampe
1 kanelstang
1 kg skært oksekød i 4x4 cm store tern
1 spsk. hvedemel
2 ds. flåede tomater
½ l rødvin
Tilbehør
Lidt persille til pynt
Kartoffelmos
Dampet spinat

Fremgangsmåde

  1. Steg løg, gulerødder, selleri, hvidløg, rosmarin og tørrede udblødte svampe samt kanelstang i 5 min. i en stor gryde i olivenolie.
  2. Vend kødet i mel og brun det af på en pande i olie. Vær omhyggelig med at brune alt kødet.
  3. Kom kødet i gryden til grøntsagerne og krydderierne og tilsæt laurbærblade, flåede tomater og rødvin. Læg låg på og lad det småsimre i godt 3 timer.
  4. Drys med persille ved servering.
  5. Server med kartoffelmos og dampet spinat.