Opskrifter
Skøn gryderet: Provencalsk kalveragout
Fredag, 27. november 2015af Kristina Marckmann, Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Nå kulden kommer snigende er det tid til at servere en varm gryderet - prøv denne provencalske kalveragout!
Opskriften er til ca. 4 personer.
1 t og 40 min
Ingredienser
600 g kalvekød
2 spsk. olivenolie
2 løg
1 spsk. oregano
3 stilke timian
½ tsk. chili
1 dl oksebouillon
1 ds. hakkede tomater
2 spsk. tomatpuré
2 gule peberfrugter
12 sorte oliven
12 marinerede hvidløg
Salt og friskkværnet peber
3 stilke timian
1 citron
Sådan laver du provencalsk kalveragout
- Skær kødet i tern, brun dem i olien og hak løgene.
- Tilsæt løg, oregano, timian, chili, bouillon, tomat og tomatpuré og lad retten småsimre under låg i 1-1½ time.
- Skær peberfrugten i strimler og vend den i sammen med oliven og hvidløg.
- Smag til med salt og peber og servér retten med timian og revet citronskal og kartoffelsne.