Lammeculotte med bagte rodfrugter
Ingredienser på lammeculotte med bagte rodfrugter
(4 pers.)
20 min. + 45 min.
2 lammeculotter
1 spsk. kryddersalt
500 g faste, mellemstore kartofler
4 gulerødder
1 grøn courgette
2-4 små skalotteløg
2 fed hvidløg
6 hakkede, soltørrede tomater i olie
Salt og peber
2-3 spsk. æbleeddike
2-3 spsk. olivenolie.
Tilbehør
Grøn salat og tzatziki
Fremgangsmåde til lammeculotte med bagte rodfrugter
Drys kødet med kryddersalt og lad det trække i 10 min. Rens og skrub imens alle grønsagerne og skær dem i store grove stykker eller både. Bland gulerødder, courgette og løg i et ildfast fad og drys med salt, peber, olie og eddike. Sæt i en 200° varm ovn. Efter 10 min. tilsættes kartofler og både af hvidløg. Samtidig sættes kødet i ovnen oven på grønsagerne. Det hele står 30-35 min., til alt er mørt. Ordn salaten og tzatzikien.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Mere med lam...
Lammebov i stegeso
Lammeculotte med bladselleri i ostedressing
Lammekoteletter med middelhavstilbehør