Lammekoteletter med krydret æblekompot
(4 pers.)
20 min.
2 skalotteløg
3 æbler
1 spsk. smør
1 spsk. honning
1 spsk. æbleeddike
2-3 røde, hakkede chili
1 stang kanel
Saft og skal af 1 appelsin
4 lammekoteletter
½ tsk. salt
1 knsp. peber
1 fed hvidløg
1 spsk. olie
Pil løgene og skær dem og æblerne i både. Sauter æbler og løg i smørret ved middelvarme i et par min. Tilsæt honning, eddike, chili, kanel, appelsinsaft og -skal og lad det småsimre uden låg i 10 min. Krydr lammekoteletterne med salt og peber og skær hvidløget i tynde skiver. Rist hvidløgsskiverne i olien, til de begynder at tage farve, læg koteletterne på og lad dem stege i 3-4 min på hver side ved middelhøj varme. Server med persille-dryssede kartofler.
Madopskrift: Kristina Marckmann
Mere med lam...
Lammeculotte med bagte rodfrugter
Lammebov i stegeso