Lime-ingefærmarineret svinemørbrad
Ingredienser til lime-ingefærmarineret svinemørbrad
(4 pers.)
700 g svinemørbrad
2 usprøjtede lime
4 kaffirlimeblade
el. ramsløgsblade
4 cm frisk ingefær
2 løg
2 stilke citrongræs
1 spsk. olivenolie
Salt og peber
Tilbehør:
Salat og brød
Alternativ til lime-ingefærmarineret svinemørbrad: Svinemørbrad med sommersalat
Fremgangsmåde til lime-ingefærmarineret svinemørbrad
Afpuds mørbraden og skær den i store tern.
Skyl limene, skær dem i tynde skiver og pres saften af endestykkerne.
Skær ingefæren i tynde skiver. Pil løgene og skær dem i kvartre.
Rens citrongræsstilkene og hak dem groft.
Kom alle disse ingredienser i en skål og vend dem med olie, salt og peber.
Lad kødet marinere koldt i 45 min.
Sæt kødet på træspid skiftevis med ramsløg- eller limeblade, limeskiver og ingefærskiver.
Steg spiddene på grill eller grillpande i 6 min. på hver side, til kødet er akkurat gennemstegt. Servér med salat og brød.