Opskrifter

Svinemørbrad med sommersalat

Torsdag, 5. august 2010af Redaktion
Lækker sommerret med mørbrad og salat

(4 pers.)

1 stor svinemørbrad
2 fed knust hvidløg
1 spsk. frisk timian, hakket
Salt og peber
1 spsk. olivenolie
1 dl portvin (mørk)
Saft af 2 citroner
½ dl tyk yoghurt

Salat
2 forårsløg
100 g bælgede ærter
1 kogt sommerrødbede
1 bdt. bredbladet persille
40 g ristede pinjekerner
1 spsk. olivenolie


Gnid den afpudsede mørbrad med groft salt og lad den trække 30 min. Børst saltet af og bland hvidløg, timian, salt, peber og olie og gnid det ind i mørbraden. Grillsteg mørbraden enten over grill eller på pande ca. 20 min ialt, men fordelt på alle sider. Kog portvin ind og rør halvdelen af citronsaften med yoghurt. Ved servering dryppes indkogt portvin over kødet, og så hældes der klatter af yoghurt smagt til med citron, salt, peber og mere timian over. Bland passende stykker af alle ingredienser til salaten og hæld citronsaften over sammen med olivenolie, salt og peber.
Tip: Er I flere gæster, så prøv med en afpudset kamsteg eller nakkekam, så skal den bare langtidsgrille ca. 1 time.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Find flere hovedretter her...
Svinemørbrad bearnaise med tofarvet salat
Svinemørbrad med koriandersalat
Svinemørbrad med æble-kartoffelmos

Vin til maden? Lær en masse om gode vine...