Lørdagskylling med hasselbackkartofler
(3 pers.)
20 min. + 1 time i ovnen
1 kylling, 1.300 g
1 tsk. salt
2 tsk. paprika
1 tsk. hvidløgspeber
750 g mellemstore kartofler
1 spsk. smør
1 tsk. groft salt
1 knsp. peber
Rens kyllingen og del den i 6 stykker. Læg kyllingestykkerne i et ovnfast fad med 1 cm vand i bunden. Bland salt, paprika og hvidløgspeber og drys det over kyllingestykkerne. Skræl kartoflerne og skær hver kartoffel knapt igennem i tynde skiver på tværs. Læg dem i en smurt bradepande og pensl med smør. Drys salt og peber over. Steg kartoflerne i ovnen sammen med kyllingen ved 200° i 1 time.
Madopskrift Kristina Marckmann
Mere med kylling...
Kylling med sesambagte jordskokker
Kylling med oliven og braiserede bønner
Kyllingewok med peanuts