Opskrifter
Lynhurtige tunfrikadeller med frisk hvidkålssalat
Torsdag, 4. marts 2010Opdateret 26. februaraf Kristina Marckmann
Her får du en nem opskrift på lynhurtige frikadeller lavet på tun og en nem og frisk hvidkålssalat - kan nydes hele året rundt, og så tager det kun 20 minutter.

20 min
3 personer
Tunfrikadeller
2 sk. toastbrød
2 spsk. mælk
2 ds. tun i vand
1 spsk. limesaft
1 æg
1 spsk. hakket dild
1 tsk. salt
1 knsp. peber
Olie til stegning
Hvidkålssalat
½ limefrugt
1 chili
½ dl peanuts
1 spsk. sirup
½ spsk. fiskesauce
200 g hvidkål
2 gulerødder
Fremgangsmåde
- Skær brødet i tern og hæld mælken over.
- Dræn tunen og bland den med brødtern, limesaft, æg, dild, salt og peber.
- Form farsen til frikadeller og steg dem i lidt olie ved middelstærk varme i 5-7 min. på hver side.
- Bland revet skal og saft fra limefrugten og blend det med chilien, en skefuld peanuts, sirup og fiskesauce.
- Snit kålen fint og riv gulerødderne, bland dem med de resterende peanuts og hæld dressingen over.
- Server tunfrikadellerne med hvidkålssalaten.

Hovedretter
Karbonader af tun med skyrdressing

Forretter & Tilbehør
Råstegt tun med avocado