Medisterpølse med surkål
(4 pers.)
(40 min.)
2 hakkede løg
1 spsk. smør
2 spsk. olie
500 g kartofler
500 g hvidkål
1 dl tør hvidvin
1 spsk. hvidvinseddike
4 enebær
2 kviste rosmarin
Salt og peber
500 g kogt medisterpølse
2 æbler
25 g flækkede mandler
Pynt
Bredbladet persille
Snit kålen og drys med salt, som knuges ind i kålen. Dette drypper af i et dørslag, mens kartofler og løg ordnes.
Brun skrællede kartofler i store tern i smør og 1 spsk. olie. Tag dem op og drys med salt. Kom løg og skyllet, afvandet kål ved. Kom knuste enebær, rosmarin og til sidst vin og eddike ved, læg låg på og lad småsnurre i 20 min. Kom så kartofler ved og efter 10 min. æbler og mandler. Mens kålen snurrer, steges den kogte medister på panden i det sidste olie. Den er kogt igennem, så den skal bare brunes på overfladen. Smag kålen til og server med lidt bredbladet persille og den stegte medister.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find masser af klassiske retter her...
Find flere opskrifter her...
Stegben med brun sovs
Italiensk pølsegryde
Koteletter i fad
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)