Opskrifter

Middelhavsmørbrad

Tirsdag, 30. september 2014af Helle Brønnum Carlsen, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Svinemørbrad med lækre krydderier

Opskrift på middelhavsmørbrad

(2 pers.)

1 svinemørbrad på ca. 400 g
3-4 kviste timian, rosmarin, basilikum og evt. salvie
1 usprøjtet citron
Salt og peber
2-3 spsk. olivenolie
1 courgette
1 aubergine
3 tomater
1 skalotteløg
2-3 fed hvidløg
1 rød peberfrugt

Tilbehør
400 g kartofler

Populære madopskrifter på familiejournal.dk

Baileys-is Karrysuppe med kylling Kopkager

Fremgangsmåde til svinemørbraden

Gnid mørbraden med en blanding af hakkede krydderurter, citron, salt og peber og lidt olie. Sæt den i ovnen ved 200º i 15 min. Tjek om den har fået nok eller giv den evt. lidt mere. Skær den i skrå skiver ved servering.

Skær halvdelen af courgetterne i skiver på langs og resten i tern. Skær auberginer, tomater, skalotteløg, hvidløg og peberfrugt i tern. Rist alle grønsagerne kraftigt i olie, smag til med salt og peber. Steg courgetteskiverne på en grillpande og rul dem omkring tomataubergine fyldet.

Skær kartoflerne i både, pensl dem med olie og drys dem salt og peber. Steg dem i ovnen ved 200° i ca. 45 min.