Middelhavsmørbrad
Opskrift på middelhavsmørbrad
(2 pers.)
1 svinemørbrad på ca. 400 g
3-4 kviste timian, rosmarin, basilikum og evt. salvie
1 usprøjtet citron
Salt og peber
2-3 spsk. olivenolie
1 courgette
1 aubergine
3 tomater
1 skalotteløg
2-3 fed hvidløg
1 rød peberfrugt
Tilbehør
400 g kartofler
Populære madopskrifter på familiejournal.dk
Baileys-is Karrysuppe med kylling KopkagerFremgangsmåde til svinemørbraden
Gnid mørbraden med en blanding af hakkede krydderurter, citron, salt og peber og lidt olie. Sæt den i ovnen ved 200º i 15 min. Tjek om den har fået nok eller giv den evt. lidt mere. Skær den i skrå skiver ved servering.
Skær halvdelen af courgetterne i skiver på langs og resten i tern. Skær auberginer, tomater, skalotteløg, hvidløg og peberfrugt i tern. Rist alle grønsagerne kraftigt i olie, smag til med salt og peber. Steg courgetteskiverne på en grillpande og rul dem omkring tomataubergine fyldet.
Skær kartoflerne i både, pensl dem med olie og drys dem salt og peber. Steg dem i ovnen ved 200° i ca. 45 min.