Opskrifter

Millionbøf med mos

Tirsdag, 10. november 2009af Redaktion
Klassisk efterårsret - millionbøf med kartoffelmos

Millionbøf en en dejlig ret det er meget nem at lave. Når de mange ingredienser får lov til at står og simre med kødet, så får man en utrolig dejlig millionbøf der mætter godt.

Ingredienser til millionbøf

(Millionbøf til 4 pers.)
25 min.

1 kg kartofler
2 løg
1 spsk. olie
500 g hakket oksekød
1 ds. hakkede tomater
1 spsk. oregano
1 tsk. salt
1 knsp. peber
2 dl mælk
2 spsk. mel
Evt. kulør
2 dl mælk
50 g smør

Millionbøf - sådan gør du:

Skræl kartoflerne og kog dem møre i usaltet vand. Pil løgene, skær dem i tern og svits dem let i olien. Tilsæt oksekødet og brun det godt af. Tilsæt tomater og krydderier og lad det koge i et par min. Ryst mælk og mel sammen til en glat jævning og rør den i kødsovsen. Kog kødsovsen igennem og tilsæt evt. kulør. Hæld vandet fra kartoflerne og lad dem dampe af. Mos kartoflerne med mælken, vend smørret i og smag til med salt og peber. Server millionbøf med surt og et stykke godt brød.

Madopskrift: Kristina Marckmann

Klik her, hvis du vil prøve flere klassiske retter...

Prøv mere i samme stil...
Bankekød i øl med kartoffelmos
Efterårsgryde med kartoffelmos