Opskrifter

Moderne gule ærter med grøntsager og kød

Tirsdag, 2. februar 2010Opdateret 6. martsaf Redaktion
Den klassiske version af gule ærter er elsket af mange, men her får du en lidt mere moderne version, der er lidt nemmere at gå til, hvis det skal gå hurtigt.
1 t og 30 min
4 personer
Moderne gule ærter
4 dl flækkede gule ærter
400 g letsprængt nakkefilet
2 løg
2 spsk. konc. grønsagsbouillon
3-4 kviste timian
2 laurbærblade
1 tsk. salt
Peber fra kværnen
Ca. ½ spsk. mild vineddike
Hakket persille og friske timianblade

Fremgangsmåde

  1. Læg de gule ærter i blød i koldt vand natten over.
  2. Hæld vandet fra og kom nyt vand ved, så ærterne er dækket (ca. 1¼ l). Koges op og skummes.
  3. Hak løgene groft og kom dem i suppen sammen med bouillon, kød, timian, laurbærblade, salt og peber. Koges 1½ time under låg ved svag varme.
  4. Tag kødet op, køl det lidt af og skær det i tynde strimler.
  5. Læg kødet tilbage i suppen.
  6. Smag til med vineddike, salt og timian og kog suppen 5 min. så krydderierne kan give suppen smag.