Ingredienser til mørbrad au vin
(Mørbrad au vin til 4 pers.)
1-2 afpudsede svinemørbrad
4 dl Riesling hvidvin
1 almindeligt løg
8 skalotteløg
2 gulerødder
4 kviste timian
2 laurbærblade
2 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
Salt og peber
50 g mager bacon i tern
1 spsk. tomatkoncentrat
1 spsk. smør
250 g champignoner
Tilbehør
Kartoffelmos, hakket persille og timian
Mørbrad au vin - sådan gør du:
Skær mørbraden i mindre bøffer og marinér dem i vin nogle timer. Rens alle grønsager. Hak det store løg fint, skalotteløgene forbliver hele, skær gulerødderne i tern, hak hvidløgene og skær champignonerne i kvarte. Steg løg, gulerødder og hvidløg, svampe og bacon i en stor gryde med laurbærblade. Tag grønsagerne op af gryden, dryp marinaden af bøfferne og brun dem i gryden. Kom grønsagerne tilbage i gryden sammen med tomatkoncentrat og marinaden. Lad det småkoge i 20 min., til kødet er mørt. Smag retten til med timian, salt og peber. Server med kartoffelmos og salat. Pyntes med hakket persille eller timian.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Barderet mørbrad med græskarsalat
Bankekød
Kender du kogebogen? Klik her...
Mad med Mørbrad
Her får du 10 lækre opskrifter med mørbrad...