Nem kartoffelsuppe
Ingredienser til nem kartoffelsuppe
(4 pers.)
¾ kg bagekartofler
100 g selleri
400 g løg
20 g smør
1¼ l bouillon
2 kviste timian
1 dl mælk
Salt og peber
Tilbehør
Croutoner
Evt. muslinger fra dåse el. frosne optøede
Hakket persille
Fremgangsmåde til nem kartoffelsuppe
Skræl kartofler og selleri og skær dem i mindre stykker. Pil løgene og skær dem i mindre stykker. Svits grønsager og kartofler i en gryde i smørret. Kom timianen i gryden og hæld bouillon ved. Lad det mørne under låg på 25-30 min. Fjern timianen. Purér suppen, hæld den tilbage i gryden og tilsæt mælk. Varm suppen op og smag til med salt og peber. Hæld væden fra muslingerne og kom dem i suppe. Drys persille over og servér croutoner til.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Græskarsuppe
Oksehalesuppe